За блога


1401605_10151920870269597_881740211_o
ЗАЩО ОЩЕ ЕДИН БЛОГ

Настанете се и се чувствайте удобно!

За мен е истинска привилегия, че вече четете този блог. Той се роди с вдъхновение, мотивация, целеустременост и обич. Постави началото на стойностни лични и професионални връзки.

Вярвам, че е добре да имаме повече бизнес идеи на разположение, защото работещите идеи са много, но само малко от тях ще паснат на различните типове хора. Ще споделям конкретни принципи, които са ми помогнали в установяването на бизнеса. Ще търся интересни идеи, подходи и предложения, с които ще предизвиквам на първо място себе си, а след това вас.

Всеки се учи и извървява своя път от идеята, през страховете и (ако успее да надвие страховете си) до реализацията. След старта на бизнеса започва сериозната работа, която оприличавам на къртовски труд ден след ден. За да се трудим усърдно и да не губим първоначалната си мотивация, е нужно да държим фокуса си върху голямата картина и да открием „сродни бизнес души“.

Вярвам, че, ако успея да помогна на един човек с нещата, които пиша тук, вече съм си постигнала целта. И това е така, защото оценявам уникалните заложености в личността и съм убедена, че във всяка личност се крие съкровище, което в много случаи остава неразкрито.

ЗАЩО ОЩЕ ЕДИН АВТОР

И какво общо имам аз с бизнеса? 

Ще ви разкажа накратко за себе си – не цялото битие, но моментите от живота ми, които са свързани с бизнеси от всякакво естество. Много изстрадани, но донесли резултатите днес.

От дете съм участвала плътно във всички бизнеси на семейството ми. Баща ми имаше голям бизнес с хранителни стоки – няколко магазина, няколко склада, доста и всякакви превозни средства. Аз бях включена в някои звена от работата. Когато бях на 9-10 години си спомням едно лято, в което, вместо да играя навън, стоях по цели дни да пиша поредните номера на няколко десетки кочана с фактури (тогава всичко ставаше на ръка).

По време на учебната година се случваше често да работя в семейнния ни магазин следобедите, докато родителите ми бяха по други задачи. Немалко пъти по време на голямото междучасие (което беше 30 мин.) съм притичвала да помагам, защото тогава продавахме и закусни и тогава всички буквално притичваха да се вредят първи за хамбургер :).

Брояла съм парите и съм ги подреждала, била съм допускана до всички разговори, свързани със зареждането на стоки, разширяването на бизнеса, счетоводството, сметките по наденките и изчисляването на приходите… Общо-взето за онова време, какво съм разбирала, нямам идея, но всичко, което исках, го научавах.

В един ден всичко се срути

Бизнесът беше на кредит, не беше с правилните партньори. И най-лошото – беше на едно име – името на баща ми. Директорът на банката, от която бяха взели кредит почина и дойде нов, който даде абсурден срок за връщане на кредита. Тогава си представете какво се случи:

пълна разпродажба, пълен фалит. 

Целта на живота ни като семейство беше да изплатим огромния кредит.

Продължението на историята… скоро 🙂

От мое име и от името на Media Start ви желая приятни минути в „Бизнес уроци“!

P.S. 1 :  Уроците имат сила на предложения, но те не са гарант за вашия успех. Гарантът за успеха ви сте самите вие!

P.s. 2: Ако имате идеи, предложения, критики, не се колебайте да се свържете с мен! Единственото, което може да се случи, е да сме си полезни. Няма риск!

За блога