ОТ ОПИТА

Тук ще представям личности, които имат собствен бизнес; докоснали са се до бизнеса; изследвали са бизнеса или пък имат много далечна връзка с него. В случая „възрастта“ на бизнеса няма да е критерий, по който ще ги избирам. Те ще дадат своите практични насоки и съвети специално за вас, читателите на „Бизнес уроци за начинаещи“. За някои от тях може и да не сте чували, но, ако имате възможността да се докоснете до тях, ще разберете защо са тук.

Това са хора, които променят света около себе си и го правят въпреки обстоятелствата. Забавлявайте се и задавайте своите въпроси! И помнете – всеки опит е ценен!

 

Борил Богоев:

онлайн предприемачеството не е романтично начинание

Борил Богоев е онлайн предприемач, консултант и лектор. Първият път, когато го чух да говори, беше на едно от събитията Интернет маркетинг с нулев бюджет – систематизирана, точна и конкретна презентация по темата за e-mail маркетинга.

 

 

Евгени Йорданов

(ВИДЕО) Предприемачество, блогове и SEО с Евгени Йорданов

Евгени Йорданов е магистър инженер по Бизнес Информатика и инженер по Телекомуникации. Занимава се професионално със SEO, програмиране и дизайн.

“Едно от нещата, които ме радват най-много е, че, когато напишете името ми в Google, няма да откриете негативни неща за мен” – тези думи, изказани от Евгени Йорданов, колкото ме изненадаха, толкова и не.

 

Христо Нейчев: избрах България, за да развивам бизнес

Христо Нейчев е доказал се бизнес обучител и лектор. В момента той разработва бизнес стратегията на нов, все още конфиденциален продукт в Telerik. Той е и доказал се бизнес консултат и обучител. Една от компаниите, в които можете да го откриете като лектор, е Moby2 – един от лидерите на пазара за бизнес обучения. От година и половина е в България. Къде е бил преди и какво е правил, ще научите от интервюто.

 

 

 

Николай Герджиков: искаме да направим нещо, което ще промени живота на хората

Николай Герджиков е студент последна година в Американския университет в Благоевград. Специалността му е „Бизнес администрация и икономика“. Има няколко бизнес идеи, които е оставил на пауза заради организирането на Startup Благоевград. Именно това събитие е поводът да водим този разговор.

 

 

 

Крис Георгиев, www.chrisgeorgiev.com

Крис Георгиев: предприемачите и тийнейджърите си приличат

Крис Георгиев е онлайн предприемач, активен блогър, лектор на бизнес събития. Към момента основните си усилия влага в www.stockpodium.com

Поканих го да ни гостува, защото бях провокирана от няколко негови изказвания относно започването на бизнес. Исках да разбера какво точно има предвид.

 

Диди Алчева, онлайн предприемач

(ВИДЕО) Диди Алчева: тайната на атракшън маркетинга е в постоянството

Диди Алчева е усмихната, мислеща млада дама, която преди няколко години, когато заминава да живее в Щатите, открива силата на атракшън маркетинга. Към днешна дата тя се е позиционирала като онлайн предприемач. Oбучава хора, които имат желание да установят онлайн присъствие, да развият личния си бранд, като следват мечтите си.

 

tztenevaЦветелина Тенева, Институт за предприемачи на Сиско

Цветелина Тенева: ако преодолеем вътрешните си пречки, шансовете за старт са големи

Цветелина Тенева е експерт в областта на предприемачеството, стратегическото планиране, анализ на тенденции в бизнес света, развитие и управление на продукти, бизнес моделиране.

Тя е един от основателите и водещите на обучения в Института за предприемачи на Сиско, както и партньор в мениджмънт консултантски бутик Strategize!.

 

Радина Ралчева, Go Green Communications

PR-експертът Радина Ралчева: В живота няма undo, продължавай!

Радина Ралчева е експерт по PR и комуникации. Тя е основател на Агенция за комуникации Go Green Communications. Пълна е с живот, идеи, динамика. Около нея винаги се случва нещо. Отличен комуникатор и цветен оратор.

Тя може да бъде полезна на предприемачи от всякакъв тип: да вдъхнови младите; да “завърне” в реалността вече установилите се; да реконструира комуникционните стратегии на големи компании…

 

Сандра Алексиева – 1001 рецепти, Social Me

Сандра Алексиева: влагам емоция в работата

Сандра Алексиева е собственик на сайта “1001 рецепти” и мениджър проекти в Social Me. Затова ще съчетаем двата й проекта и ще скачаме от въпрос на въпрос. С нея не върви да се говори на “вие” – толкова е усмихната и приветлива, че веднага минаваш на приятелски тон и дори забравяш, че срещу теб стои млада бизнес дама, която толкова умело се справя с преизвикателствата.

 

 

 

 

Михаил Стефанов, Good Music Society

Михаил Стефанов: отказвам да правя нещо, ако не ме вдъхновява

Около Михаил Стефанов (или Мишо, както го наричат приятелите му) постоянно има много хора, усмивки и добро настроение.

Занимава се с един куп неща. Фронтмен е на нашумялата музикалната банда Good Music Society, движи комуникациите на Национална мрежа за децата. Освен това е активен блогър и постоянно му присъствие в социалните мрежи не е тайна за никого.

 

Станислава Гетова, Friendly, Design and Animation

Станислава Гетова: страховете в бизнеса стават все по-малки, когато им се опълчим

Tя  се занимава с уеб дизайн и анимация и е собственик на Friendly, Design and Animation. Тя е истинска, творческа, открита, цветна и мислеща. Струва ми се, че някак си обича да е на крастопът, само за да мисли кой път да поеме. Преди няколко години работехме заедно, след това пътищата ни се разделиха – всеки пое по своя. Сега се срещаме като хора, които развиват бизнесите си и мислят за промяна на света около себе си.

ОТ ОПИТА